Nå kan vi sette i gang grunnarbeidet!

Sykkelparken på Stokmarknes får nye 100.000 kroner i gave. –Nå kan vi sette i gang grunnarbeidene, sier Bent Ebeltoft.

Foto: Tor Johannes Jensen

Julian Ebeltoft (9) har vært i pumptrack-banen i Harstad og prøvd seg. Nå rir han over humpene i mini-sykkelparken bestefar Bent har fått laget ved tufteparken på Stokmarknes. –Det var artig i Harstad! Det blir bra å få en sånn her. Jeg trur flere i klassen kommer til å like det også. Det er mange som liker å sykle, sier han til Bladet Vesterålen. Lillesøsteren Elina er også på to hjul og har prøvd seg på banen i Harstad.–Det er faktisk lett for de små. Vi fortalte om pumptracken i Harstad til en annen småbarnsfamilie herfra, som dro og testet den. Nå bare gleder de seg til det kommer her også, forteller mamma Marit.

Interessen har skutt i været

Nå får altså pumptrack-banen på Stokmarknes enda en gave: Denne gangen er det Nordkraft som stiller med 100.000 kroner.

–Hadsel har gode fritidstilbud innen flere idretter. Interessen for terrengsykling har skutt i været, og etterspørselen etter tilrettelagte stier er økende. Vi sponser for å bidra til trivsel gjennom et levende idretts-, frilufts-og kulturliv . Vi er jo særlig opptatt av å aktivisere barn og unge. Storheia arena –Vesterålen Bike Park vil også bli et godt tilbud for uorganisert idrettsaktivitet, som det har vært økt fokus på de senere år, sier Hanne Gjerstad, sponsoransvarlig i Nordkraft.

Pumptrack-anlegget på Stokmarknes blir en 1.800 kvadratmeter stor, asfaltert bane estimert til å koste 6,6 millioner kroner. Den vil fungere som en gratis og åpen leikeplass for alle, men skal også holde standarden til det internasjonale sykkelforbundet for regionale, nasjonale og internasjonale konkurranser. Lettelsen og gleden er stor hos Stokmarknes IL og primus motor Bent Ebeltoft: –Med dette har vi faktisk penger nok til at vi kan sette igang. Vi må bare avklare at vi kan starte grunnarbeidene nå i år, sier Ebeltoft til Bladet Vesterålen.

Nå ser vi at det virkelig kan skje, og så tar jo idrettslaget en aktiv rolle i å få det til. Vi ser jo at dette har verdi for næringsutvikling også, og skal bidra med det vi kan, sier prosjektleder Jørgen Henriksen i næringsavdelinga hos Hadsel kommune, som har bistått i utarbeidelsen av masterplanen for sykkelparken. 

Sport i vekst

Sporten er i vekst, og Bent Ebeltoft forteller at VG allerede i 2015 skrev at det ble solgt dobbelt så mange terrengsykler som alpinski i Norge. Bjørn Tore Woll, som har vært en pådriver for sykkelparken i Harstad, gleder seg til å se banen bli realisert på Stokmarknes. 

–Særlig når det blir så stort og bra at det faktisk blir et trekkplaster. Da blir det også en hengeplass for unge. Og terrengsykling er i vekst. Etter at skidestinasjonen Trysil fikk en sykkelpark også, er faktisk sommersesongen blitt viktigere enn vinteren for dem, sier Bjørn Tore Woll, som nå er utviklingsleder i Arena Storheia og The Extra Mile, som er en del av av Bodø 2024.

Hele saken kan leses hos Bladet Vesterålen.

Forrige
Forrige

Fikk 500.000 kroner til: Nå har de reist 6,4 millioner

Neste
Neste

Til neste sommer har ungdommen en ny hengeplass!